Obliž za brazgotine Cica-Care™

84,49 z DDV

Obliži iz silikonskega gela se uporabljajo za zmanjševanje vidnih brazgotin. Izboljšanje videza brazgotin je doseženo po približno dveh mesecih.
Prednostne značilnosti:
– Ni potrebna uporaba trakov ali povojev
– Neboleče odstranjevanje in enostavna zamenjava z novim obližem
– Preprečuje razpadanje gela, kar omogoča daljšo obstojnost obliža
– Obliže je mogoče oprati in ponovno uporabiti 
– Pomaga zmanjšati hipertrofične in keloidne brazgotine
Primerni za uporabo zaprtih ran.
Velikost obliža: 15 x 12 cm
Na voljo: posamezen obliž  ali paket 10 kosov (po naročilu).

Šifra: 91025352 Kategoriji: ,

Opis

Vrste brazgotin:
Hipertrofične brazgotine – pogostejše so pri mlajši populaciji ter pri osebah temnejše polti, še posebej po opeklinah. Tovrstne brazgotine so ponavadi rdeče, odebeljene in izbočene, pogosto je na mestu brazgotine prisotna srbečica. Omejene so na področje izhodiščne rane, izoblikujejo se v tednih po poškodbi. Kasneje najpogosteje spontano zbledijo, se izravnajo ter postanejo manj vidne.
Keloidne brazgotine – nastajajo pri vseh starostnih skupinah, vendar so, enako kot hipertrofične brazgotine, pogostejši pri mlajših osebah ter osebah s temnejšo poltjo. Keloidi so čvrste fibrozne tvorbe z značilnim nepravilnim robom. Pogosto so večji od izhodiščne rane. Njihova barva je v primerjavi z zdravo kožo zelo rdeča ali temna. Včasih nastanejo šele nekaj mesecev po poškodbi kože. Njihov videz se lahko poslabša v času nosečnosti.
Atrofične brazgotine – so majhne okrogle vdrtine na koži. Nastanejo, kadar je spontani proces celjenja prekinjen zaradi pomanjkanja novega vezivnega tkiva. Pogosto nastanejo kot posledica aken ali vodenih koz.

Brazgotin, še posebej svežih, ni dobro izpostavljati ekstremnim temperaturam (močno sonce, savna, nizke temperature). Potrebno se je izogibati tesnim oblačilom, še posebej, če ta dražijo tkivo brazgotine. Prav tako je potrebna previdnost pri telovadbi (vaje raztegovanja, dvigovanje uteži), saj je poškodovana koža bistveno občutljivejša od normalne, kar lahko privede do poslabšanja videza brazgotine.