Aquaflex® vaginalne uteži

43,01 z DDV

Aquaflex® vaginalne uteži so zelo učinkovit pripomoček za krepitev mišic medeničnega dna. Pomagajo k izboljšanju splošnega počutja, še posebej pa pomagajo vzpostaviti nadzor nad mišicami, ki preprečujejo uhajanje urina. Vaginalni vložki se alternativno uporabljajo tudi za izboljšanje spolnih dražljajev in zadovoljstva.
Za doseganje optimalnega rezultata sta priložena dva vložka različnih velikosti.

Opis

Aquaflex®  vaginalne uteži so bile izdelane z namenom pomagati ženskam, ki imajo težave z nehotnim uhajanjem urina oz. s t.i. stresno inkontinenco.

Delovanje in uporaba Aquaflex® vaginalni vložki: v vložek se vstavijo uteži, njihova teža pa se zmerno povečuje po 5 do največ 55g. Obteženi vložki izzovejo krčenje mišic in tako izboljšajo njihovo prožnost in moč. Oba dejavnika sta ključnega pomena za upravljanje in nadzorovanje mišic pri stresni inkontinenci, po porodnih težavah in drugače oslabelih mišicah zapiralkah. Tudi v primeru, če po nekaj minutah uporabe obteženi vložki zdrsnejo iz nožnice, to povzroči močno refleksno aktivnost, kar vzbudi in stimulira mišična vlakna. Vsako mišico je s treningom mogoče obnoviti in okrepito njeno sposobnost za normalno delovanje.

Kako poteka vadba z vaginalnimi utežmi AQUAFLEX?

Vadba z vaginalnimi utežmi je zelo preprosta.

  1. V stoječem položaju si v nožnico vstavite najlažjo vaginalno utež, ki bo zaradi teže in gravitacije drsela navzdol.
  2. Stisnite mišice medeničnega dna.
  3. Zadržite v sebi vaginalno utež. Verjetno boste to storile kar refleksno, zato bo gib pravilen in najbolj učinkovit.
  4. Začnite z dobro poznanimi Keglovimi vajami, ki sestojijo iz dolgih in kratkih stiskov.

Veliko žensk je prepričanih, da so njihove nožnične mišice v odličnem stanju, dokler si ne vstavijo v nožnico vaginalne uteži. Mnogim že najlažja pade takoj ven in morajo najprej temeljito vaditi Keglove vaje brez uteži. Opazen napredek vas bo vzpodbudil za nadaljevanje vaj z vse težjimi utežmi. Poleg moči se bo okrepila tudi zmožnost nadzora nad delovanjem medeničnih mišic.
Vaginalne uteži se najprej uporabljajo le nekaj minut dnevno. Nato lahko čas nošenja in vadbe vedno podaljšamo.

Kako izvajamo keglove vaje?

Pred izvajanjem Keglovih vaj se morate naučiti nadzorovati medenične mišice. Najlažji način, da jih začutite, je, da pri uriniranju za trenutek zadržite curek urina. Pri tem bodite pozorni, da ostanejo trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene.

Osnovna vaja:
1) najprej izpraznite mehur,
2) pokrčite mišice medeničnega dna za 10 sekund,
3) nato pa mišice popolnoma sprostite.

Priporočamo vam, da vajo ponovite vsaj 10-krat, in sicer 3-krat na dan (zjutraj, popoldne in zvečer).

Keglove vaje lahko izvajate doma in tako zmanjšate število obiskov pri zdravniku.

Študija je pokazala, da je 70% žensk, ki so končale 1-mesečno terapijo z Aquaflex® vaginalnimi vložki, pozdravilo stresno inkontinenco ali pa vsaj izboljšalo zdravstveno stanje. 90% pacijentk pa je to vadbo z Aquaflexom ocenilo pozitivno kot metodo zdravljenja.

Podrobnejšo predstavitev izdelka (v angleškem jeziku) lahko najdete tudi na spletnem naslovu : http://www.youtube.com/watch?v=rYXjr_Kk_yo

 

Morda vam bo prav tako všeč…