Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov
1. ponudnik je ITS Intertrade d.o.o., Glonarjeva ulica 1, 1000 Ljubljana
2. kupec je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava
Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne trgovina.reha-oprema (www.trgovina.reha-oprema.com), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje
informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa
Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki, podatki za plačilo predračuna). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec ima pravico, da iz kakršnihkoli razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe. To stori pisno, na e-naslov prodajalca: info@mopas.si.
Kupec mora blago vrniti v 14 dneh po pisnem sporočilu, na naslov sedeža ponudnika: Glonarjeva ulica 1, 1000 Ljubljana.
Vračilo kupnine v znesku izdanega računa ITS Intertrade d.o.o. ponudnik vrne kupcu takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v 30-ih dneh od prejema pisnega obvestila o odstopu. Za zagotavljanje varnosti transakcij in točnosti plačilnih evidenc ponudnik vračilo kupnine izvede na TR, s katerega je bil nakazan znesek nakupa. Izjema so primeri, ko kupec pisno zahteva oz. navede drug TR za vračilo. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.
Edini strošek, ki ga je dolžan poravnati kupec v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila izdelka ponudniku.
Če kupec vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 14 dni od prejema blaga), se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži.
Izdelki, ki so bili rabljeni več kot je to nujno za preizkus delovanja, ali izdelki, poškodovani zaradi neustreznega rokovanja oz. neupoštevanja navodil za uporabo, ne morejo biti predmet vračila.

Plačilo
– OB SPLETNEM NAROČILU uporabnik plača naročeno blago ob dostavi (po povzetju) ali po predračunu na TR ponudnika (vsi podatki za plačilo so navedeni v avtomatsko generiranem sporočilu neposredno po opravljenem nakupu).
Op.: Ob nakupu po povzetju pošiljanje računa in izdelka na dva različna naslova/prejemnika ni mogoče – poštni uslužbenec ne sme izdati izdelka prejemniku brez hkratnega plačila računa.
V primeru, ko je prejemnik izdelka druga oseba kot plačnik računa, predlagamo plačilo po predračunu.
– OB OSEBNEM PREVZEMU v poslovalnici podjetja kupec poravna račun s plačilno kartico na PoS terminalu.
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti.

Dobavni rok
Za izdelke na zalogi je rok dobave 2-5 delovnih dni, za ostale izdelke do 30 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali po telefonu.

Dostava
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Podjetje ITS uporablja za dostavo izdelkov servis Pošte Slovenije.
Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Poštnina
Poštnino za dostavo naročenega blaga plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom.
Zneski poštnine so 3,99€, 7€ ali 11€ z DDV. S stroškom dostave je kupec seznanjen tudi v košarici, ob zadnjem koraku pred potrditvijo nakupa.

Garancija
Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih
podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju ITS Intertrade d.o.o., Glonarjeva ulica 1, 1000 Ljubljana.
Kupec – registrirani uporabnik lahko kadarkoli dostopa do sklenjenih pogodb oz. računov tudi na spletni strani ponudnika, v Mojem računu, kjer so pogodbe trajno shranjene.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni siva_b udeležbe v njih.
4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
V primeru pritožbe se kupec lahko obrne na ponudnika pisno na e-naslov: reha@its-it.si, ali prek telefona: 040 650 430. Enostaven in zaupen postopek za oddajo pritožb je na voljo tudi na spletni strani, v obliki Kontaktnega obrazca z možnostjo komentarja.
Ponudnik v 5-ih delovnih dneh sporoči kupcu prejem pritožbe in predvideno trajanje obravnave, vseskozi pa ga tudi obvešča o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru, ko sporazumna rešitev ni mogoča, je za reševanje sporov pristojno sodišče s sedežem v kraju prebivališča kupca.